Oranje Comité Lelystad

Het Oranje Comité Lelystad houdt zich bezig met het opzetten van festiviteiten voor de jeugd op Koningsdag, de organisatie van de traditionele Oranjereceptie voor genodigden, het verzorgen van Oranjegebak bij de verzorgingshuizen in Lelystad en de coördinatie van diverse activiteiten door verenigingen, organisaties, (horeca) ondernemers en individuen die deze oranje dag extra kleur geven. Het Oranje Comité werkt waar mogelijk en nodig nauw samen met de gemeente Lelystad en met de verschillende horecaondernemers c.q. initiatiefnemers.

Koningsdag 2023

Koningsdag 2023 was er weer één voor in de boeken. Het feest begon al op de dag voor Koningsdag. Op deze ochtend ontvingen 6 Lelystedelingen een Koninklijke onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Ineke Bakker.

Ook vond op deze dag de jaarlijkse Oranjeborrel plaats in het Agora Theater. Op deze bijeenkomst voor genodigden, met name in Lelystad wonende (oud-)gedecoreerden, werd Koningsdag feestelijk ingeluid met een hapje en een drankje. Op deze mooie dag ontstond ook al de vrijmarkt en organiseerden verschillende horecazaken de leukste feesten tijdens Koningsnacht.

De dag erna, op Koningsdag, zette het feest zich voort en deelde het Oranje Comité Lelystad tussen 7.00 en 9.00 uur koffie/thee uit met wat lekkers aan alle vroege vogels in het Stadshart. Verder was er voor alle verzorgingstehuizen in Lelystad heerlijk Oranjegebak geregeld en ook waarnemend burgemeester Ineke Bakker prikte een vorkje mee.

In de Kroonpassage organiseerde het Oranje Comité Lelystad het Oranje Kinder Festijn, met allerlei leuke kinderactiviteiten. Ook de vrijmarkt bleef nog lang gezellig en in de Lelystadse Horeca ging het feest lekker door.

Tekstvak: FOTOVERSLAG

Koningsdag 2024

De eerste voorbereidingen voor de Koningsdagactiviteiten van 2024 zijn alweer begonnen. Zo is het Oranje Comité Lelystad onder andere alweer gestart met de voorbereidingen van de Lintjesregen, het langsbrengen van het traditionele Oranjegebak en activiteiten voor jong en oud. Traditiegetrouw organiseert het Oranje Comité Lelystad de festiviteiten om het oranjegevoel in Lelystad te versterken.

Het Oranje Comité Lelystad zoekt nieuwe leden

Voor het aankomende Oranjeseizoen van 2024 zullen een aantal leden van het Oranje Comité Lelystad het stokje overdragen. Lijkt het jou leuk om mee te helpen met de organisatie rondom Koningsdag in Lelystad? Neem dan contact op met het Oranje Comité Lelystad via info@lelystadevenementen.nl of Facebook/Instagram Messenger. Meer informatie vind je op www.lelystadevenementen.nl/oranje. Als lid van het Oranje Comité Lelystad word je – naast de organisatie rondom Koningsdag – ook betrokken bij bezoeken van leden van het Koninklijk Huis in de regio.

Oranje activiteiten 2024!

Traditiegetrouw is Koningsdag een échte feestdag in Lelystad. Het programma voor Koningsdag 2024 volgt.

Lintjesregen

Net als elk jaar, vindt er op de laatste werkdag voor Koningsdag de Lintjesregen plaats, waarbij mensen die zich ingezet hebben voor de samenleving een Koninklijke onderscheiding krijgen uitgereikt. Kent u iemand die een onderscheiding verdiend? Dan kunt u deze persoon voordragen via een voorstelformulier bij de gemeente. Deze is te downloaden via www.lintjes.nl. Voor informatie in de gemeente Lelystad kunt u terecht bij mevrouw S. Herrenauw, kabinetszaken burgemeester (tel. 14 0320 of mail naar gemeente@lelystad.nl). 

Doel

Het Oranje Comité Lelystad zet zich in om van Koningsdag een gezellige dag te maken. Hiertoe worden verschillende activiteiten georganiseerd. Getracht wordt om alle bewoners van Lelystad te betrekken bij de viering van Koningsdag, de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Het Oranje Comité Lelystad wordt ook betrokken bij bezoeken van leden van het koningshuis aan Lelystad. Dan heeft het comité een ondersteunende taak.

Meld je activiteit aan

Het Oranje Comité Lelystad biedt graag alle ondernemers de ruimte om hun Koningsdagactiviteit te promoten via het Oranje Comité Lelystad en de activiteitenposter, die in heel de stad zal komen te hangen. Organiseer je een leuk feest of een andere leuke Koningsdagactiviteit? Meld het ons vóór maandag 26 maart 2024. Dan kunnen wij jouw activiteit nog meenemen in al onze uitingen. Het Oranje Comité Lelystad is bereikbaar via Facebook/Instagram Messenger en via oclelystad@gmail.com.

Sponsors

Het Oranje Comité Lelystad is grotendeels afhankelijk van sponsors. Mensen en bedrijven met een groot hart die helpen van Koningsdag en de activiteiten een succes te maken. Op deze manier kunnen alle Lelystedelingen genieten van deze Nationale feestdag. Helpt u mee? U kunt contact opnemen met één van de leden van het Oranje Comité Lelystad.

Leden Oranje Comité Lelystad:

  • Quérine Arens – van Osch (voorzitter)
  • Turid van den Berg (penningmeester)
  • Nicole Moehring-Doorman (secretaris)
  • Thom Laagkemper (marketing & communicatie)
  • Sandra Herrenauw (lid)
  • Fred Wilcke (lid)

Contact

Heeft u vragen of suggesties? Het Oranje Comité Lelystad is bereikbaar via Facebook/Instagram Messenger en via oclelystad@gmail.com.


Ontdek meer van Evenementen Coördinatie Lelystad

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.