Een evenement is een activiteit die voor publiek toegankelijk is. Voor het organiseren van een evenement heb je meestal een vergunning nodig. Het maakt niet uit of het evenement in de open lucht is, binnen of op eigen terrein plaatsvindt.

De afhandelingsvorm

Na het indienen van de benodigde stukken bepaalt de gemeente of de aanvraag kan worden afgehandeld als MELDING of als een EVENEMENTENVERGUNNING.

MELDING, dit is een toestemming met standaard spelregels. Een melding kost je niets. Een EVENEMENTENVERGUNNING is eveneens een ‘toestemming’ maar dan beschreven met maatwerk voorwaarden; hier zijn legeskosten aan verbonden.

De criteria voor de afhandelingsvorm MELDING, kan je opvragen bij ECL. De gemeente bepaalt, na indiening, de afhandelingsvorm. De in te dienen stukken zijn voor beide afhandelingsvormen gelijk.

Gebruik van Stroom

Ga je gebruik maken van een stroomvoorziening van de gemeente? Dan worden hiervoor kosten in rekening gebracht

Deze kosten worden rechtstreeks bij de vergunning aanvrager in rekening gebracht door de gemeente Lelystad. Voor de actuele tarieven kan je contact opnemen met de gemeente Lelystad, afdeling Beheer Openbare ruimte.

Overige vergunningen of ontheffingen

Afhankelijk van de activiteiten kunnen er naast de evenementenvergunning overige vergunningen of ontheffingen nodig zijn. Hiervoor worden kosten berekend die in de legesverordening zijn terug te vinden zijn. De meest voorkomende zijn:

  • een ontheffing voor het verstrekken van zwak-alcoholhoudende drank tijdens het evenement op grond van artikel 35 van de Drank- en Horecawet;
  • een RVV ontheffing (Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens) van bepaalde verkeersregels zoals bijvoorbeeld het rijden met een voertuig in voetgangersgebied voor de opbouw van een evenement.

Gebruik van water

Indien je gebruik maakt van watervoorzieningen dien je vooraf een contract af te sluiten met het waterbedrijf Vitens. Je kan daarvoor contact opnemen met de afdeling klantenservice van Vitens. 

Op de evenemententerreinen De Meent en het Stadhuisplein kan je gebruik maken van de daar aanwezige voorzieningen. Voor het open stellen van deze voorzieningen kan je contact opnemen met de marktmeesters via marktbeheer@lelystad.nl.


Ontdek meer van Evenementen Coördinatie Lelystad

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Ontdek meer van Evenementen Coördinatie Lelystad

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder